Basmatiris med lammekød og ingefærsauce
Tid 30 min Servering til 4 personer Køkken Indisk
Ingredienser
  • 2 poser Basmati ris, Boil-in-Bag
  • 1/2 spsk. maizena®
  • 50 g brunt sukker
  • 40 g frisk ingefær
  • 1 tsk. karrypulver
  • 2 lammeskanke uden ben (ca. 200 g hver)
  • 1 løg
  • 1 spsk peanutolie
  • saften af 1 appelsin
  • saften af 1 lime
  • salt, sort pepper
  • 30 g smør
  • 30 g rosiner
Opskrift
  1. Skræl ingefæren og riv halvdelen. Skær resten i tynde skiver.
  2. Skær lammekødet i terninger og bland kød, revet ingefær og løg sammen i en skål.
  3. Bland limesaft, appelsinsaft, sukker, karrypulver, salt og peber og hæld blandingen over kødet.
  4. Dæk til og lad kødet blive marineret i køleskabet i 3 timer.
  5. Kog Uncle Ben's® Basmatiris i henhold til opskriften på pakken. Lad rosinene ligge i lunkent vand i 10 min.
  6. Tag lammekødet op af marinaden. Varm olien i en wok og steg kødet på høj varme i fem minutter.
  7. Tilføj varm ris, smør, salt og peber og steg i yderligere 5 minutter på middelvarme.
  8. Bland maizena® og marinade og hæld blandingen i wokken.
  9. Hæld rosinerne i og wok i yderligere 3 minutter på lav varme.
  10. Strø ingefærskiverne over retten.