Fuldkornsris med kødboller
Tid 30 min Servering til 4 personer Køkken Børn
Ingredienser
  • 2 poser Uncle Ben’s® fuldkornsris (Boil-in-Bag)
  • 2 skiver blødt hvidt brød uden skorpe
  • En smule vand
  • 250 g feta ost
  • 600 g hakket kød
  • 1 bundt bredbladet persille, hakket
  • 2 æg
  • 120 g parmesan, revet
  • 1 fed hvidløg, hakket
  • Salt og peber, fra kværn
  • En god sjat olivenolie
  • 1 løg, hakket
  • 1 selleri, hakket
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 50 g tomaattipyreetä
  • En smule sukker
Opskrift
  1. Udblød brødet I en smule vand. Bland hakket kød, brød, persille, æg, parmesan, hvidløg, salt og peber i en stor skål. Lad farsen hvile mens du forbereder saucen.
  2. Sautér hakket løg og selleri I olivenolie indtil det er gyldent.
  3. Tilsæt tomater og tomatpure, tilsæt salt og peber og kog i 15-20 minutter.
  4. Rul farsen til kødboller med fugtige hænder.
  5. Steg kødbollerne på en pande, med en god sjat olivenolie, og hæld dem I saucen og kog det I endnu 5 minutter.
  6. Server med fuldkornsris kogt efter pakkens anvisning.
  7. Opgaver velegnede for børn:
  8. Fjerne brødskorpe (og spise den)
  9. Rive parmesan
  10. Udbløde brødet og blande alle ingredienserne (med nyvaskede hænder)
  11. Rulle farsen til kugler
  12. Hakke løg og selleri (børn I skolealderen)