Glade guldlaks
Safranlaks med ris
Tid 30 min Servering til 4 personer Køkken Børn
Ingredienser
  • 2 poser Uncle Ben's® Boil-in-Bag Basmatiris
  • 2 dl creme fraiche
  • 4 portionsstykker laks, ca. 500 g
  • 1 dl vand
  • 1 lille klat smør eller olie
  • ½ løg
  • 0,5 g safran eller 1 tsk. gurkemeje
  • 1 spsk. tomatpuré
  • Salt og peber
  • 250 g frosne grønne ærter
  • 1 bundt asparges
Opskrift
  1. Kog risen efter anvisningen på pakken.
  2. Hak løget fint. Steg det i lidt smør eller olie.
  3. Tilsæt creme fraiche, tomatpuré, safran (eller gurkemeje) og 1 dl vand og kog op. Smag til med lidt salt og peber.
  4. Strø lidt salt over laksestykkerne og læg dem i saucen. Læg gerne laksestykkerne tæt, så de dækkes med sauce.
  5. Sænk varmen på panden og lad fisken simre forsigtigt under låg i 8-10 min.
  6. Læg ærterne i en kasserolle, hæld koldt vand i og lad det koge op. Når vandet koger, skal der hældes en dl koldt vand på og kasserollen tages af komfuret. Lad det stå i 5 min.
  7. Kog asparges i 5-6 min. i letsaltet vand. Hæld vandet fra og lad det køle af.
  8. Når fisken deler sig i stykker ved et let tryk med gaflen er fisken klar.
  9. Læg fisken på tallerkenen med de nykogte ris og server sammen med ærter og asparges.
  10. Tip: Hvis man er glad for krydderier, kan man tilsætte lidt paprikakrydderi eller chilipulver.