Kylling-ris-avocado-pinjekerne-salat
Tid 30 min Servering til 4 personer Køkken Børn
Ingredienser
  • 1 pose Uncle Ben’s® langkornet ris (Boil-in-Bag)
  • 1 kyllingbrystfilet, skåret i strimler
  • 1 dl pinjekerner, ristede
  • 1 avocado, skåret i tern
  • 1 gulerod
  • 3 skiver bacon
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg, presset
  • Sukker
  • Salt
  • Peber
  • Et par kviste bredbladet persille
Opskrift
  1. Kog risene efter anvisningen på pakken, åben posen, rør rundt og lad dem køle et øjeblik
  2. Hvidvinseddike – olivenolie vinaigrette:
  3. Bland 1 spsk hvidvinseddike, 3 spsk olivenolie, 1 presset fed hvidløg, en smule sucker, salt og peber. Set det til side et øjeblik.
  4. Steg kyllingestrimlerne hurtigt I olivenolie på en pande, tilsæt salt og peber og sæt til side.
  5. Skær baconen i mindre stykker og steg den i ovnen eller på en pande indtil den er sprød.
  6. Rist pinjekernerne på en tør pande.
  7. Hak persillen.
  8. Brug en kartoffelskræller til, at lave lange gulerodschips.
  9. Halver avocadoen og fjern stenen. Skær den i tern og fugt den med citronsaft for at forhindre misfarvning.
  10. Bland alle salatingredienserne og dressing ved at røre let.
  11. Opgaver velegnede for børn:
  12. Skære kyllingen I strimler (børn I skolealderen)
  13. Hakke persille
  14. Lave gulerodschipsene
  15. Blande vinaigrette
  16. Blande alle salatingredienserne