Stegte basmatiris med plettede æg
Tid 30 min Servering til 4 personer Køkken Børn
Ingredienser
Opskrift
  1. Kog risene efter anvisningen på pakken. Lad dem køle helt af. Dette kan gøres dagen før.
  2. Slå ægget ud i en skål, tilsæt salt, peber og hakket purløg og rør let. Sæt til det side.
  3. Slå endnu et æg ud I en anden skål, tilsæt soja, salt og peber og rør.
  4. Varm olien I en stor pande.
  5. Tilsæt løg, og kort herefter hvidløg og gulerodstern, og lad det simre.
  6. Hæld de kolde ris i panden og rør for at undgå klumper. Steg det i ca. 5 minutter.
  7. Lav en fordybning i midten af risene og hæld ægget krydret med soja heri.
  8. Rør med en træske indtil ægget er fuldstændig tilberedt og risene en smule sprøde. Bland de hakkede forårsløg i.
  9. Steg det andet æg som en tynd omelette.
  10. Skær omeletten I 1 cm skiver og placer dem på toppen af risene.
  11. Opgaver velegnede for børn:
  12. Hakke forårsløg
  13. Skære gulerod I tern
  14. Skære pølsen i mindre stykker
  15. Slå æggene ud, krydre demo og blande det
  16. Lave portionerne klar
  17. Skære omeletten og placer skiverne på portionerne